16.9.2015

Hetken himotut - tukkamuutoshaluja

Oon ihan hullun laiska tukkaihminen. Käyn to-del-la harvoin kampaajalla (nyt puhutaan siis vuosien tauoista), ja muutenkin päivittäinen panostus hiuksiin on tyyliä sotkunuttura, -ponnari taikka -tukka. Vielä kun päätin reilu vuosi takaperin vähentää suoristus- ja kiharrusrautojen sekä föönin käyttöä minimiin, koska raukka huokoinen ja hauras tukkani kuivuu ja latvat haaroittuvat tarpeeksi ilman kahdensadan asteen polttavaa rautaa ja kuumaa puhallusilmaakin. Nyt hiukseni ovat saaneet olla luonnontilassa lähes sataprosenttisesti, niin hyvässä kuin huonossakin... Onneksi tukkani ilmakuivuu nopsaan, ja kiharoita saa hiuksiin pienellä vaivalla ilman kuumuuttakin.

1. Parin vuoden takainen polkkamitta
2. Heatless curls eli kiharat tehty ilman lämpöä!
3. Nyt tukka näyttää suurinpiirtein tältä


Mun hiusten pituus on aina ollut pitkän ja toooosi pitkän välillä, mutta pari vuotta sitten pätkäisin hetken mielijohteesta LOBin eli PiPon (joojoo, itse keksin) eli pitkän polkan (1). Se oli aivan huippuihana malli, jossa viihdyin kuitenkin vain hetken - pian tuli ikävä pitkiä kutreja, joita piti sitten alkaa taas kasvattamaan. Oon kuitenkin huomannut, että hiuskuvia selatessani yksi asia yhdistää, kun jonkun kohdalle pysähdyn. Se on aina LOB. Joku siinä piru vie edelleenkin viehättää. Kaunis väri vielä siihen päälle, niin kyllä on nättiä!

Viimeksi puolisentoista vuotta sitten halusin vähän piristystä ilmeeseen ja värjäsin latvoja vaaleammaksi (2). Liukuväri oli hurjan kiva, varsinkin kun tukan kiharsi, mutta latvat eivät tykänneet vaalennuksesta sitten ollenkaan. Vaaleutta on katkaistu vähitellen pois, ja tukan kunto koheni aina hetkeksi. Viimeistään lomareissut porottavassa kuumuudessa (ilman hiusten kunnollista suojaamista...) ovat kuitenkin tehneet tehtävänsä, ja nykyään latvat huutavat hoosiannaa, armoa, perinpohjaista hellimistä ja kunnon katkaisuhoitoa. 

Vuosien ja vuosien värjäyskierteen jälkeen oon kasvatellut omaa väriäni pikkuhiljaa takaisin, ja nykyään ainoastaan latvoissa on häivähdys värjättyä vaaleutta. Tukkalaiskuudella saattoi olla jotain tekemistä tämän värjäämättömyyden kanssa, mutta itseasiassa oon ollut tosi tyytyväinen oman tukkani väriin (3). Tähän asti tukkahoitajina ovat toimineet pääasiassa minä itse, äiti ja kaverit, koska pistän mielummin ne säästyneet eurot matkakassaan, mutta nyt on tullut sellainen tilanne, että mun on pakko myöntyä ja mennä sinne tukkalääkärin penkkiin ammattilaisten hoitoon. 

1 - 2 - 3 - 4

Nämä hiukset. Voi kyllä! LOB toimii paremmin kuin hyvin sekä suorana että kiharan kanssa, lisäksi se on tarpeeksi pitkä ponnarille. Ainoa miinuspuoli on se, että jos tahtoo hiukset nätisti, niihin on vähän niinku panostettava, mikä on aika rasittavaa. Ihan varmasti nukun sen kymmenen minuuttia aamulla pidempään, kuin väkerrän hiuksia. Vaikka toisaalta, nopeasti se suttura-nuttura polkkamittaiseenkin tulee.. Hiusten ollessa auki se sotku ei pitkässä tukassa niin hirveästi haittaa, lyhyempi malli sen sijaan tuo jotenkin kaikki pyörteet ja takut paremmin esiin. 

Vaikka tuo Olivia Palermon polkka (1) niin hirmuisen kauniisti kantajalleen sopii, en ehkä noin paljon eteenpäin pitenevää mallia itselleni leikkaisi. Kakkoskuvassa on upea tasapituisempi malli, pituus on kuitenkin meikälle ehkä himpun verran liian lyhyt. Lucy Halen (3) tukka lähentelee jo nappiosumaa pituuden ja mallin puolesta, mutta nelosen kevyempi latvakin näyttää erityisen kivalta. Voihan vaikea valinta! 

1 - 2 - 34

No entäs väri sitten? Aina miettiessäni tukan värjäystä, kylmähkö, vaalea tuhkainen sävy on ollut mielessä. Värjäsin hiukset aikoinani tosi tummaksi tosi pitkän aikaa, minkä takia vaaleampi pehko on pitkään houkutellut enemmän. Nyt kuitenkin tummemmat juuret ja siitä eteenpäin vaaleneva ombre-/balayage-/kilpparivärjäys näyttäisi tämän tädin silmään hurjan kauniilta. 

Ombre on siis normaali liukuvärjäys (1 suuremmalla sävyerolla + hienovaraisempi 2), balayage on liukuväri vapaalla kädellä tehdyillä paksummilla raidoilla (3), ja kilpparivärjäys taasen tumma tyvi lämpimänsävyisillä balayage-raidoilla (4). Huhhuh mitä hiusten halkomista (hehheh), niin samoja, mutta silti aivan eri juttuja! Tässä vaiheessa kolmonen veisi näistä voiton, tuo väri saa tukan nimittäin näyttämään hehkuvan kimaltelevan kiiltelevän terveeltä ja aivan ihanalta! 

En millään haluaisi alkaa koko päätä värjätä kun se vihdoinkin melkein oma on, mutta ehkä kevyemmällä sävytteellä saisi kivaa syvyyttä juuren sävyyn, joka siitä sitten pikkuhiljaa itsestään kuluisi. Juurikasvustakaan ei tarvitsisi niin hirmuisesti huolia. Siihen kun kaveriksi vähän balayage-raitoja niin avot! Vähän hirvittää kuitenkin hiusten vaalentaminen, mutta paljon kehuttu olaplex-käsittely saattaisi saada vaaleutta ilman vaurioita.

Nyt vaan pitäisi pistää sitä rohkeutta kehiin ja muutosta pöytään! Miksi muutos hiuksissa tuntuu muka niin isolta, uusiutuvasta luonnonvarasta kun on kuitenkin vain kyse?

Mutta mitä mieltä te olette? Onko LOB ihan JOO vaiko eikö? Onko teillä kokemusta olaplexistä, onko se yhtään niin toimiva menetelmä kuin huhut kertovat?


Ensi kertaan!

x Laura


5 kommenttia:

 1. Mun mielestä sulle sopii niin hyvin vähä lyhyempi tukka. Polkka on just upea sun päässä! Itsekin sen tekisin jos en muistais vielä niin elävästi oranssia Vilijonkkaa kasiluokalta 😂 ja bayalage joo!

  VastaaPoista
 2. Ps. Mää voin leikata 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha ehottomasti, sun käsittelyssä on ennenki tullu huippuhiuksia! Tilanne vaatii ehkä kummiski ammattilaisen aineet ja ohjeet (ja sakset), jotta tää pehko tästä elpyis :D

   Ja Vilijonkka, paras :'D En kestä.

   Poista
 3. Olaplex-käsittelyä kannattaa kokeilla. Se on hyvä palvelu, vaikkakin silläkään ei aivan mahdottomuuksia pystytä tekemään. Tuossa käsittelyssä oleellista on hoidon jatkaminen kotihoitotuotteella, joten kampaamosta kannattaa ottaa kotihoitotuote mukaan. Kotihoitotuotteen tarkoitus on ylläpitää jo tehdyn Olaplex -palvelun vaikutusta ja hiusten huippukuntoa kampaamokäyntien välillä.

  Lisätietoa Olaplexista ja sen mahdollisuuksiin löytyy täältä: http://blackouthair.fi/olaplex/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiitos vinkistä! :)

   Poista